Beypazarı Festivali
Kemal ÇELEN
ULUSAL KURUL
Ahmet GÖKSAN
ANKARALILIK BİLİNCİ VE SEĞMENLİK
Gülgün GÖKÇE
SİYASETÇİLERE TAVSİYELER-15
İsmail Hakkı KAR
YENİ YILDIZ´da 2´nci HAYAT
H.Hüseyin YURDABAK

 
 | Favorilere Ekle | Sitene Ekle | İletişim |
Özel Arama



ANA SAYFA
SON DAKİKA
GÜNDEM
GENEL
BÖLGEDEN
SİYASET
EKONOMİ
TURİZM
EĞİTİM
SAĞLIK
BİLİM-KÜLTÜR
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
KADIN-AİLE
HAYATIN İÇİNDEN
ŞİİR SAYFASI
ŞİRKETLER
SPOR
BEYPAZARI
AYAŞ
NALLIHAN
GÜDÜL
SİNCAN
KEÇİÖREN
YENİMAHALLE
KIBRISCIK
SEBEN
GÖYNÜK
ARŞİV
Ziyaretçi Defteri
Site İçi Arama

Çok Okunanlar
  Gazetenin Orijinal Sayıları
  KIRBAŞI BELEDİYESİNE YENİ KEPÇE
  AYAŞTA KANGAL KÖPEĞİ YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ
  Azmi Karamahmutoğlu ATP lilerle
  Anadolu Öğretmen Lisesi Sağlık Meslek Binasında



Yorumlananlar
  Anadolu Öğretmen Lisesi Sağlık Meslek Binasında
  Beypazarı Ziraat Odası Eski Başkanı Cezaevinde
  Beypazarı İlköğretim okulu Türkiye Şampiyonu
  Uruş Belediye Başkanı Vefat etti
  YENİ HABERLERİMİZ DEPREM YARATACAK

Numan Kurtulmuşdan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

15.03.2010


SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ’UN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJIDIR:



SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ’UN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJIDIR:

 

KADIN HAKLARI SÖZDE KALMAMALI

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, toplumun temelini aile, ailenin temelini ise kadının oluşturduğunu vurgulayarak; “Kadının ihmal edildiği, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir” dedi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Numan kurtulmuş, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin kadına ve kadın haklarına verilen önemle doğru orantılı olduğunu kaydetti. Kurtulmuş yaptığı yazılı açıklamada; “Geleceğe güvenle bakabilmek ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyebilmek istiyorsak, kadın hakları öncelikli gündemimiz olmak zorundadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

8 Mart’ın sadece bir kutlama günü değil, kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biri olduğunu söyleyen Kurtulmuş: “Bugün hala dünyanın birçok ülkesi kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve sömürünün örnekleriyle doludur. Dünyayı saran küresel yoksulluk en çok kadınları etkilemektedir.  Yeryüzünde yoksulluk sınırının altında yaşayan 1.5 milyar kişinin yüzde 70′ini kadınların oluşturması, bu durumun en çarpıcı örneğidir” dedi.

 

Kadın hakları açısından ülkemizdeki tablonun da iç açıcı olmadığını vurgulayan Prof. Kurtulmuş; “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı önemli sorunlardan biri de yaşanan ekonomik krizdir. Yüz binlerce kadın ekonomik zorluklar karşısında ailesini ayakta tutmanın, çocuklarının karnını doyurmanın mücadelesini vermektedir. Evine bir lokma yiyecek götürebilmek için pazaryerlerindeki artıkları toplamaya mecbur bırakılan anne görüntüleri bu acı tablonun bir yansımasıdır. Bu ekonomik sıkıntıların yanı sıra kadınlara yönelik antidemokratik uygulamalar, baskı, yasak ve dayatmalar bu tablodaki dramı daha da derinleştirmektedir. Bu nedenle rutin kutlamalar, sıradan sloganlar yerine kalıcı çözümler üretmek, kadınlarımıza hak ettikleri sosyal güvence ve refahı sağlayacak ekonomik ve sosyal tedbirleri hayata geçirmek zorundayız” dedi.


Saadet Partisi olarak kadına yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığa karşı olduklarını, kılığı, kıyafeti, inancı, ne olursa olsun bütün kadınları Cumhuriyetin eşit ve özgür vatandaşları olarak gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, kadın haklarına saygılı ve müreffeh bir Türkiye temennisiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.


Bu haber 2120 defa okundu.

Yazan :

Kaynak : Kemal ÇELEN




Bu Habere Yapılan Yorumlar (0)

Tüm Yorumlar


 

İNSANIN SAHİP OLDUKLARINI KENDİNDEN SANMASI
Nilgün GÜNEY
HACET BAYRAMI DEĞİL Mİ?
Nevzat TÜRKEL
Hemşerimiz Prof. Dr. Gazi Yaşargil
Ahmet YILDIRIM
Doviz Kurları




DUDAKLARINIZ GÖZ KAMAŞTIRSIN !
Doktorlar (sağlık)


Anket
Beypazarı'nın en önemli sorunu nedir?

Yerel yönetim sorunu (29)
Su sorunu (7)
İmar sorunu (4)
Çöp ve çöplük yeri sorunu (8)
Sorunların tartışıldığı platformun oluşmaması (5)
Siyasi etik sorunu (5)
İşin ehli insanların görevden kaçmaları (8)
Hizmet alamaması (4)
İşsizlik sorunu (25)
Şeffaf yönetim olmayışı (6)
Turizmde yatırım eksikliği (5)
Turizm potansiyelinin tam kullanılmaması (3)
Kurumlar arası iletişimsizlik (2)
saat 24.00 de ilçede hayatın durması (13)
Yerel basın'ın sorunlardan uzak durması (8)
Aydın insanların eksikliği (7)
Kültür ve sosyal projelerin hayata geçirilmemesi (5)
Düzenli otoparkın olmaması (4)
Şehir terminalinin olmaması (13)
Belediyenin hizmet üretememesi (25)
Belediyenin borçlu oluşu (35)


www.yeniyildizgazetesi.com
2003-2011 - Bütün haklari saklıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

Destek : idare@yeniyildizgazetesi.com



MaviSYS hazır sistem çözümleri