Beypazarı Festivali
Kemal ÇELEN
ULUSAL KURUL
Ahmet GÖKSAN
ANKARALILIK BİLİNCİ VE SEĞMENLİK
Gülgün GÖKÇE
SİYASETÇİLERE TAVSİYELER-15
İsmail Hakkı KAR
YENİ YILDIZ´da 2´nci HAYAT
H.Hüseyin YURDABAK

 
 | Favorilere Ekle | Sitene Ekle | İletişim |
Özel Arama



ANA SAYFA
SON DAKİKA
GÜNDEM
GENEL
BÖLGEDEN
SİYASET
EKONOMİ
TURİZM
EĞİTİM
SAĞLIK
BİLİM-KÜLTÜR
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
KADIN-AİLE
HAYATIN İÇİNDEN
ŞİİR SAYFASI
ŞİRKETLER
SPOR
BEYPAZARI
AYAŞ
NALLIHAN
GÜDÜL
SİNCAN
KEÇİÖREN
YENİMAHALLE
KIBRISCIK
SEBEN
GÖYNÜK
ARŞİV
Ziyaretçi Defteri
Site İçi Arama

Çok Okunanlar
  Gazetenin Orijinal Sayıları
  KIRBAŞI BELEDİYESİNE YENİ KEPÇE
  AYAŞTA KANGAL KÖPEĞİ YETİŞTİRME ÇİFTLİĞİ
  Azmi Karamahmutoğlu ATP lilerle
  Anadolu Öğretmen Lisesi Sağlık Meslek Binasında



Yorumlananlar
  Anadolu Öğretmen Lisesi Sağlık Meslek Binasında
  Beypazarı Ziraat Odası Eski Başkanı Cezaevinde
  Beypazarı İlköğretim okulu Türkiye Şampiyonu
  Uruş Belediye Başkanı Vefat etti
  YENİ HABERLERİMİZ DEPREM YARATACAK

Erpiliçin başarı öyküsü

02.09.2009


Piliç sektörünün yükselen ismi erpiliçin başarı öyküsü



Türkiye'nin en büyük 4 piliç eti üreticisinden biri olan Erpiliç, Bolu Göynük'te tamamen doğanın içinde modern entegre tesislerde faaliyet gösteriyor.

Tavukçuluğa 1970 yılında  başlayan Ericek ailesi tarafından 1996 yılında kurulan Erpiliç, Göynük ve çevresinde yaptığı yatırımlar sayesinde doğanın içinde doğaya ve çevreye saygılı bir kuruluş olarak  yarattığı büyük istihdam kaynağı ile bölgesel kalkınmaya da katkıda bulunuyor. 

Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Öztop, Erpiliç'i bugünlere taşıyan başarıyı bakın nasıl anlatıyor.

Bugün Avrupa Birliği standartlarında Avrupa Birliği'ne ihracat yapabilecek tesis ön izin sertifikasına sahip olan Erpiliç entegre üretim tesisleri 150 bin m2 kapalı alanda günde 300 bin piliç kesim kapasitesine sahip dev bir kuruluşa dönüştü.

Üretim kapasitesi olarak sektörde ilk 3 sırada yer alan Erpiliç, şarküteriden ileri işlenmiş ürün gruplara kadar zengin portföye sahip…

Türkiye genelinde 70 üzerinde bayii ve satış noktasının yanı sıra büyük zincir marketlerde ürünlerini %100 sağlık, lezzet, hijyen, kalite ve güvenle tüketiciye sunuyor.

ISO 9001, 2000, ISO 22000, TSE belgeleri ve asit belgeleri ile yüksek kalite standartlarına sahip Erpiliç 1300 anlaşmalı üretici ailesi, 60 filigrofig araç, 120 canlı hayvan taşıma ve 40 Yem nakliye aracından oluşan filosu ve 1900 kişiden oluşan genç ve nitelikli çalışan kadrosuyla Türkiye'ye sosyal ve ekonomik değer katıyor.

Erpiliç, damızlık, kuluçka, kesimhanelerin de yüksek teknolojik alt yapısı ve Avrupa standartlarındaki üretim yapısıyla kalite ve lezzeti bir arada tüketiciye sunuyor

Türkiye’nin en büyük 4 piliç üreticisinden biri olan Erpiliç,  Avrupa Birliği standartlarında modern ve entegre üretim tesisleri,  Türkiye’nin piliç eti üretiminin %15’ini sağlayan üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri…

Damızlık, kuluçka, kesimhanelerin de yüksek teknolojik alt yapısı ve Avrupa standartlarındaki üretim yapısıyla kalite ve lezzeti bir arada tüketiciye sunuyor.

Erpiliç Gürmen Damızlık üniteleri

Tarım ve köy İşleri Bakanlığı tarafından ruhsat verilen Erpiliç damızlık ünitelerinde Bio Güvenlik önlemleri ve hijyenik şartlar altında elde edilen kuluçkalık yumurtaların sağlık kontrolleri her aşamada sorumlu veteriner hekimler tarafından düzenli olarak yapılıyor.

Kuluçka tesisleri…

Kuluçkalık yumurtalar hijyenik kurallar altında özel yumurta araçlarıyla Bolu ve Göynükteki kuluçkahane tesislerine naklediliyor ve biyolojik üretim süreci başlıyor.

Damızlık ünitelerinden gelen kuluçkalık yumurtalar seleksiyon işlemi yapıldıktan ve dezenfekte edildikten sonra kuluçka makinelerine yerleştiriliyor.

Türkiye’nin en modern tesisinde bilgisayar kontrollü makinelerde tüm aşamalar elektronik olarak düzenleniyor ve izleniyor. 

Erpiliç yıllık 70 milyon kuluçkalık yumurta kapasitesine sahip. Kuluçkahane ünitelerinde yıllık 60 milyon adet broiler  civciv üretiliyor. 21 günlük kuluçka aşamasından sonra yumurtadan çıkan civcivler veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilerek sözleşmeli yetiştirme kümeslerine sevk ediliyor.

Yem fabrikası

 Kaliteli ham maddeler özel işlemlerden geçirildikten sonra hijyenik hale getirilip havadaki bakterileri tutan filtrasyon sisteminden geçirilerek en kaliteli yem elde ediliyor. Erpiliçler yıllık üretim kapasitesi 300 bin ton olan kendi yem fabrikalarından elde edilen bu özel yemlerle yetiştiriliyor.

Broiler civcivler kapalı yetiştirme kümeslerinde 7 haftalık süreçte broyler piliç olarak yetişiyor. Bio güvenlik önlemleri altında gelişimleri takip edilen civcivlerin sağlık durumları sürekli kontrol altında tutuluyor.

İstenen canlı ağırlık düzeyine gelen broyler piliçler Erpiliç veterinerleri tarafından kesim öncesinde ve kesim süresince kontrol ediliyor.

Tüm bu işlemlerin sonunda kesimhane bölümünde islami kurallara uygun olarak ilk kesim işlemi gerçekleştiriliyor.

Kesimi yapılan piliçler yüksek teknolojiye sahip makinelerde otomatik olarak işleniyor. Üretimin her aşamasında gıda mühendisleri ve veteriner hekimlerin denetiminde olan tesiste, piliçler karkas ete dönüştürülüp parçalanıyor, ambalajlanıp etiketleniyor ve dinlendirilmek üzere soğuk hava depolarına alınıyor.

Erpiliç alt yapısı, tasarımı ve ekipmanlarıyla tam anlamıyla modern bir hazır gıda üretimi tesisine sahip. 

Dünyadaki öncü firmalardan sağlanan özel baharat ve katkı maddeleri kullanılarak üretilen salam, sosis, köfte, burger ve katlanmış piliç ürünleri kendine has Erpiliç lezzetiyle tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Hijyenin ön planda tutulduğu Erpiliç’te bütün ekipmanlar ve üniteler üretim sonunda yıkanıp dezenfekte edilerek tekrar üretime hazır hale getiriliyor.

Türkiye’nin en değerli protein kaynağı olan piliç etini sağlık, lezzet, hijyen, kalite ve güvenle birleştirerek tüketiciyle buluşturan Erpiliç, Çevreci yaklaşımlarla kırsal alanda üretim yaparak, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor ve evrensel gıda güvenliği ilkelerini benimsiyor.


Bu haber 2050 defa okundu.

Yazan :

Kaynak : Kemal ÇELEN




Bu Habere Yapılan Yorumlar (0)

Tüm Yorumlar


 

İNSANIN SAHİP OLDUKLARINI KENDİNDEN SANMASI
Nilgün GÜNEY
HACET BAYRAMI DEĞİL Mİ?
Nevzat TÜRKEL
Hemşerimiz Prof. Dr. Gazi Yaşargil
Ahmet YILDIRIM
Doviz Kurları




DUDAKLARINIZ GÖZ KAMAŞTIRSIN !
Doktorlar (sağlık)


Anket
Beypazarı'nın en önemli sorunu nedir?

Yerel yönetim sorunu (29)
Su sorunu (7)
İmar sorunu (4)
Çöp ve çöplük yeri sorunu (8)
Sorunların tartışıldığı platformun oluşmaması (5)
Siyasi etik sorunu (5)
İşin ehli insanların görevden kaçmaları (8)
Hizmet alamaması (4)
İşsizlik sorunu (25)
Şeffaf yönetim olmayışı (6)
Turizmde yatırım eksikliği (5)
Turizm potansiyelinin tam kullanılmaması (3)
Kurumlar arası iletişimsizlik (2)
saat 24.00 de ilçede hayatın durması (13)
Yerel basın'ın sorunlardan uzak durması (8)
Aydın insanların eksikliği (7)
Kültür ve sosyal projelerin hayata geçirilmemesi (5)
Düzenli otoparkın olmaması (4)
Şehir terminalinin olmaması (13)
Belediyenin hizmet üretememesi (25)
Belediyenin borçlu oluşu (35)


www.yeniyildizgazetesi.com
2003-2011 - Bütün haklari saklıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

Destek : idare@yeniyildizgazetesi.com



MaviSYS hazır sistem çözümleri